Påmelding til TEKSET 2022 er åpnet! 

Årets TEKSET går av stabelen på Clarion Hotel & Congress i Trondheim 4-5. mai. Påmeldingen er nå åpnet. Tittelen for årets TEKSET er: «Er norsk settefisk en suksessoppskrift for fremtiden?»

Årets TEKSET går av stabelen på Clarion Hotel & Congress i Trondheim 4-5. mai. Påmeldingen er nå åpnet. Tittelen for årets TEKSET er: «Er norsk settefisk en suksessoppskrift for fremtiden?»

20 år er gått siden de første settefiskprodusentene begynte å ta i bruk resirkulerende akvakultursystemer (RAS-anlegg) til det nå bygges gigantiske smoltfabrikker som skal produsere opp mot 5 000 tonn settefisk. Men, siden 2010 har det dødd over 1,4 milliarder laks i settefiskanlegg. Det er på tide å spørre seg om settefisknæringen er på rett vei. Er den bærekraftig, både etisk, moralsk, sosialt og økonomisk med slike store tapstall? 

TEKSET 2022 vil handle om status for norsk smoltproduksjon, hva utfordringene er og hvilke løsninger som finnes. Det vil bli fokusert på nye teknologiske og biologiske utfordringer for settefiskproduksjon på land og i lukkede anlegg i sjø. Det vil bli sett på hele verdikjeden fra stamfisk, epigenetikk, egg og off-season produksjon til startfôring, påvekst, smoltifisering og overføring til sjøfasen. Er temperaturen for høy under produksjonen, med uheldige biologiske resultater? Videre vil temaer som dokumentasjon av rensekrav og bruk av innsamlede produksjonsdata, bli tatt opp. Det vil som vanlig bli noe for enhver settefiskoppdretters smak. I tillegg vil vi få høre om fiskevelferden blir bedre med lukka settefiskanlegg i sjø.

Nytt av året er et koblingarrangementet mellom studenter og bedrifter mellom konferansen og middagen første dag. Her vil dyktige studenter presentere sine resultater og bedrifter kan møte de flinkeste talentene i bransjen. Det vil bli mulighet for de landbasert smolt- og lakseprodusentene til å presentere problemstillinger som de vil at studenter skal skrive bachelor- og masteroppgaver på. TEKSET ønsker å koble næring og studenter på denne måten. Ønsker du å bidra på dette arrangementet, krysser du av for det i påmeldingsskjemaet til TEKSET. Har du spørsmål om dette eller annet, ta kontakt med oyvind.hilmarsen@sintef.no

Klikk her for å melde deg på. TEKSET opplever stor etterspørsel etter plassene, så det gjelder å være raskt ute.  

For Programkomiteen i TEKSET

Øyvind Hilmarsen